Moet ik elke dag naar de fitness om af te vallen? 

Je leest en hoort het overal. Iedereen is bezig met bewegen en sporten om af te vallen. En jij wordt al moe als je eraan denkt, sporten!

Toch wil je afvallen, wat kan je dan het beste doen. Allereerst, als je wilt afvallen moet je echt met je voeding aan de slag. Daarnaast is het belangrijk om te bewegen, maar het hoeft geen topsport te zijn.

Wat kan je dan wel doen

Je hoort van veel mensen dat ze gaan hardlopen om kilo's kwijt te raken. Help, hoe dan, dat kan ik niet of help dat vind ik helemaal niet leuk. Helemaal geen probleem, want je kan nog zoveel andere dingen doen.

 

En het alle makkelijkst is wandelen. Laagdrempelig, best wel leuk, en (vrijwel) zonder gevaar. Je kan het overal doen. En Wandelen is heel effectief om calorieën te verbranden, op een manier die goed vol te houden is.
 

Oké, het is geen wondermiddel natuurlijk, maar het is wel een middel wat je kan helpen om je doelen te bereiken. Het zorgt er letterlijk voor dat je van de bank af komt.

Hoe lang en hoe ver moet je dan lopen?

Volgens de Japanse arts Yoshiro Hatano, moeten we ernaar streven om 10.000 stappen per dag te zetten. Hiermee toonde hij aan dat mensen die dagelijks voldoende bewegen, een betere gezondheid hebben. Om de minimale benodigde hoeveelheid beweging per dag uit te drukken, gebruikte hij met het zetten van dat specifieke aantal stappen.

 

Het schijnt zelfs zo te zijn dat het zetten van 10.000 stappen op middelmatige intensiteit, effectiever is voor je gezondheid dan bijvoorbeeld drie keer per week fitnessen. Daarnaast zou je met wandelen ook meer vet verbranden dan bij fitness.

Als dat niet als muziek in de oren klinkt!

Dus hoe lang moet ik wandelen om af te vallen? Met wandelen verbrand je zo'n 520 calorieën per uur, al is dat bij iedereen anders, dus pin me daar niet op vast. Vetverbranding begint na ongeveer 2.000 stappen, dat is ongeveer twintig minuten lopen.

 

Dus start met minimaal 20 minuten wandelen en bouw het uit. En het is nog leuker als je samen met iemand gaat wandelen. Tijdens een goed gesprek vliegt de tijd voorbij en loop je vaak verder en langer dan verwacht.

Alles start met een gezond voedingspatroon

Misschien ten overvloede; Je kunt nog zo ver lopen, als je niet met je voedingspatroon aan de gang gaat en je veel ongezonde en calorierijke voeding eet, ga je niet afvallen. Zet de eerste stap naar een beter eetpatroon, vraag een gratis kennismaking aan.