Geef het door, want je krijgt wat je geeft!

1. Glimlach naar vreemden

Je verbonden voelen met anderen heeft een krachtige, positieve uitwerking en geeft ons direct een goed gevoel. Zelfs door zoiets simpels als glimlachen naar een voorbijganger.

 

2. Begroet iemand die nieuw is

Het kan onwennig voelen om de nieuwe persoon te zijn in een groep, of het nu op je werk is of op een verjaardag. Wees dus de eerste om een nieuw gezicht te begroeten. Je zal hem of haar een heel eind op weg helpen om zich welkom te voelen.

 

3. Gewoon luisteren

Soms hebben we alleen een vriend(in) nodig die naar ons luistert. Probeer de volgende keer iemand niet te onderbreken als diegene zijn hart wil luchten en weersta de drang om meteen oplossingen aan te dragen.

 

4. Stel meer vragen

Het is fijn als iemand interesse toont in hoe het echt met je gaat, dus stel de volgende keer dat je met je anderen praat meer persoonlijke vragen. Het helpt ook om meer diepgang te geven aan een praatje met vreemden.

 

5. Onthoud details

Probeer persoonlijke details van vrienden of collega's te onthouden en ga daar later op in. Het is een geweldig gevoel als anderen zich dingen herinneren die belangrijk voor je zijn.

 

6. Betrek iemand bij het gesprek

Zie je iemand die moeite heeft om aansluiting te vinden in een groep? Maak ruimte voor stillere persoonlijkheden door hen rechtstreeks te vragen naar hun mening over het onderwerp, of hen een relevante vraag te stellen zodat zij zich er ook in kunnen mengen.

 

7. Grijp in

Als je ziet dat iemand slecht wordt behandeld of over het hoofd wordt gezien, grijp dan in en zeg er iets van. Het is altijd fijn om te weten dat iemand anders je steunt in een moeilijke setting. 

 

8. Word een mentor

Deel je ervaring en kennis door als mentor op te treden van een student of jongere collega. Connecties zijn krachtig en je kunt hen helpen hun zelfvertrouwen op te bouwen.

 

9. Deel kennis

Op de werkvloer kan een competitieve sfeer hangen. Maak het luchtig en deel je advies of kennis met collega's, hierdoor wordt de werkomgeving veel opener en vriendelijker.

 

10. Kook voor iemand anders

Ken je iemand die een zware week achter de rug heeft? Maak een smakelijk diner voor hem of haar en zet het voor de deur, zodat hij of zij die avond niet in de keuken hoeft te staan. Een heerlijke afhaalmaaltijd sturen kan natuurlijk ook!

 

Bron: Amy Lewis by Rituals